Achter de Geranium

Achter de Geranium

deGeranium.nl
is een webwinkel waar het oude ambacht van handwerken in een nieuw, trendy jasje is gestoken. Je kunt er unieke handwerkpakketten kopen die ontworpen zijn door ontwerpers en designers. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar originele en wat minder bekende traditionele handwerkpakketten in binnen en buitenland. Wij vullen ons assortiment regelmatig aan, als resultaat van onze zoektochten naar bijzondere werken. Bovendien zetten we steeds nieuwe opdrachten uit bij wisselende ontwerpers. Bezoek dus regelmatig onze site!

Naast de handwerkpakketten verkopen wij eveneens een klein assortiment mooie fournituren (scharen, spelden, naalden, etc.) die je direct kunt gebruiken bij het handwerken.

 
Het team van deGeranium.nl werkt kleinschalig. Alle pakketten zijn handgemaakt en met veel aandacht en zorg samengesteld. Wij werken uitsluitend met mooie, kwalitatief goede materialen.

Zo is bijvoorbeeld het vilt van 100% scheerwol 100% wolvilt. Bij de andere materialen wordt altijd gekeken of ze duurzaam zijn vervaardigd. Binnenkort gaan we ook organische en biologische breikatoen verkopen. En voor de verpakkingen gebruiken we waar mogelijk milieuvriendelijke materialen.

 
deGeranium.nl is een initiatief en eigendom van Yvonne Kleber.

Yvonne houdt van handwerken en ontwerpt graag zelf. Daarnaast heeft zij oog voor het verfijnde, klassieke handwerk en voor trendy ontwerpen, die weer passen in het huidige mode-, en woonbeeld. In haar opleiding tot docent tekenen en stofversieren (Nijverheidsakte ND) heeft Yvonne zich bijna alle handwerktechnieken eigen gemaakt. Op de Gerrit Rietveld Academie heeft ze haar kwaliteiten voor vormgeving verder ontwikkeld. Dit resulteerde in het oprichten van Stylingacademie Artemis te Amsterdam waar zij dertien jaar directeur was.

 Yvonne Kleber laat zich bijstaan door professionele ontwerpers en designers, afkomstig van de verschillende academies en met een grote staat van dienst. Dit zijn onder andere:

 

Helena van Dun, eveneens afkomstig van de opleiding tot docent stofversieren (Nijverheidsakte NS), is bekend met álle handwerktechnieken. Na de Gerrit Rietveld Academie heeft ze zich ontwikkeld tot een allround bladenmaker. Met heel veel enthousiasme en creativiteit ontwerpt ze veel voor deGeranium.nl zoals bijvoorbeeld mutsje Len, vlaggetjes Sam en rozet Mo.

 

Wiep Vermeulen volgde haar opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Ze is ontwerper en vormgever en werkt vanuit haar prachtige locatie in Juseu Spanje, www.Juseu.com. De tulpen Tulipa zijn van haar hand.

 

Overige medewerkers van het team achter de Geranium:

Betty Dekker, Christine van Alphen, Marloes Koot, Anja van Weeghel, Nineke Gort, Yvonne Verhulst en Trui Blaauwendraad zijn de fantastische krachten tijdens de beurzen.
Amber Melchior
, studente aan de Vogue Academie, helpt met allerlei klussen zoals fotograferen, vilt snijden, pakketjes maken en opbouw beurzen.
Emeline Kleber, Jet de Wit, Willemien Bos en Johan Romkes helpen met de website en de logistiek.
Marjan Blom leest en beoordeelt de beschrijvingen en de patronen van de handwerkpakketten kritisch.
Machteld Bouman is verantwoordelijk voor de tekstredactie.