Domenica More Gordon


Nu exclusief in Nederland verkrijgbaar bij deGeranium.nl


Honden van Dominca More Gordon

Zelfmaakhondjes van Domenica More Gordon


De roem van de Schotse textielontwerpster Domenica More Gordon begon ruim een jaar geleden, toen een galerie in Edinburgh haar van schapenwol gemaakte viervoeters exposeerde en op internet zette. Meteen daarna stond haar telefoon roodgloeiend en kreeg de Workshop Gallery een overweldigende hoeveelheid bestellingen vanuit heel de wereld te verwerken. Opvallend genoeg stonden mensen als Hollywoodster Brad Pitt en rocker Pete Townshend vooraan te dringen om een exemplaar van deze miniatuurhondjes te bemachtigen. Inmiddels is haar collectie de nieuwste must-have voor iedereen die zich graag door het nieuwe handwerken laat betoveren.In hun geraffineerde aandoenlijkheid en duurzaamheid lijken de hondjes van Domenica gemaakt voor deGeranium.nl, een webwinkel waar het oude ambacht van handwerken in een nieuw, trendy jasje is gestoken en gecombineerd wordt met eigentijdse textiele werkvormen. De klik was snel gemaakt en deGeranium.nl verwierf het verkooprecht op de handwerkpakketten van Gordon in Nederland.

Koop je de hondjes kant en klaar, dan ben je tegen de 500 euro kwijt. Voor een zelfmaakpakket betaal je bij deGeranium.nl slechts 36 en 40 euro. Wie het eerst komt die het eerst maalt: plaats snel je bestelling voor een of meer hondjes uit de Gordon-collectie en ga meteen aan de slag.

De hondjes van Domenica More Gordon, die met een viltnaald uit schapenwol zijn ‘geboetseerd’, werken sterk op ieders gemoed omdat hun uitdrukking en voorkomen zo ongelooflijk aandoenlijk is. Ze zijn bijna schattiger – en zeker makkelijker in het gebruik – dan ‘the real thing’. Je kunt ze naar believen neerzetten als kunstobject – diverse musea over de hele wereld hebben belangstelling getoond voor het werk van Gordon - maar ze lenen zich ook uitstekend als knuffeldier.

honden van naaldvilt

Gordon, die zelf twee echte honden heeft, is nog niet bekomen van de wereldwijde aandacht die op de expo in Edinburgh volgde. ‘De hondjes zijn een paar jaar geleden aan de keukentafel geboren als mijn inbreng voor de jaarlijkse liefdadigheidsfair voor de kerst in mijn regio. Toen een vriendin me de techniek van droogvilten uitlegde, was ik gelijk verkocht. Mijn honden beginnen hun leven als een bol ongesponnen wol (hoe ruwer, hoe beter, maar niet te dik). Met een viltnaald vorm je door te duwen en trekken je uiteindelijke hond. De uitdaging zit hem natuurlijk om een hond te maken met emotie, expressiviteit en uitstraling.’

Dogkits bij deGeranium.nl
De honden zijn in zeer beperkte oplage online te koop, maar gelukkig heeft Domenica van twee van haar honden een doe-het-zelf-pakket gemaakt. Iedereen kan nu zelf zijn of haar hoogstpersoonlijke en allerliefste hondje naaldvilten. Het witte hondje is circa 11 cm en de grijze circa 15 cm groot. Elk pakket bevat een uitgebreide handleiding, wol en een viltnaald.

Dogkits

Sausage dogEn sinds kort is er een nieuwe hond aan de collectie toegevoegd; de sausage dog. Eeen vriendelijke teckel van ongeveer 15 cm groot.


Naast de dogkits, verkoopt deGeranium.nl ook een serie prachtige ansichtkaarten van de honden.

Dogs DomenicaMoreGordon 2009